Pismeni zadatak

Jednom smo u skoli za pismeni iz srpskog jezika dobili temu Ljubav. Nit` gora tema, nit` lepsa stvar. Taj zadatak mi je bio tezi nego uspeti se biciklom uz onaj breg bez stajanja. Nervozniji sam bio tad, nego onda kad sam rano ujutru, spreman za pecanje, izasao napolje i video da je pocela kisa da pada. Nisam znao kako da pocnem. Smisljao sam i smisljao i…

Jednom sam se sudario sa najlepsom devojkom na svetu. Rekla mi je, izvinite, fina je bila…..ne valja.

Sreli smo se na stepenicama, dugackim nekim stepenicama, ne znam vise ni gde. Ustvari znam, nego necu da kazem…..opet ne valja.

A bas za baksuza, jedna mala slatka, taj dan nije bila u skoli, bila je bolesna cele nedelje. Eh, da je ona tu sad, dve klupe ispred, lakse bi mi bilo, smislio bih nesto samo da mogu da gledam u plavu kosu? A sto se lepo smeje, bas je slatka. Kako ja nisam ispricao onaj vic prosli ponedeljak, pre geografije? Uh, a sto mi je bilo lepo kad sam ono bio redar zajedno s njom. Jos malo pa ce joj rodjendan. Jedva cekam da me pozove, pa da je poljubim opet, makar u obraz, kao prosle godine. Sta da joj kupim? Ne mogu opet knjigu, mislice da moji rade u knjizari. Sta da joj kupim? Sta da pisem za ovu Ljubav sad?

Ne znam sta bih voleo da sam? Vetar, vazduh, mrak, nesto…bilo sta samo da budem oko nje i uz nju….ne valja ni ovo.

43 minuta sam ja potrosio smisljajuci, i onda, dva minuta pre kraja dezurni ucenik je zvonio ranije, jer ga je Jedna tako zamolila. Eto, zato je moja ljubav ostala neobjasnjena, pismeni nenapisan, a cas skracen.

Nastavnice, mnogi velikani zivot potrosise objasnjavajuci ljubav, sta sam ja, malisan, mogao za 45 minuta.

 

4 thoughts on “Pismeni zadatak

  1. Tamara

    A,sta je to ljubav?Kad gledas bez razloga u zvezde,kad podelis zvaku i kad poklonis cvet i ustupis ljuljasku kada je na tebe red.Kad onome koga volis das jedan griz,kad podelis gumicu za brisanje na dvoje,i kad mu das jedan lizzzz,kad nacrtas srce i unutra napises vasa dva imena….e,tako je Momo Kapor opisao ljubav…ali lako je bilo njemu,on je vec porastao:) i imao je vise od 45min.za razmisljanje:)
    Pozdrav

Ostavi komentar